Eerbetoon aan Pontiac
uitnodiging pontiac [jpg]


Stencil King naar Aarschot

Kaagman in Aarschot [jpg]

Werk van Hugo Kaagman alias de Stencil King is te bewonderen aan het Street art traject EXXPOSED in het Belgische Aarschot. Cultuurcentrum Het Gasthuis heeft voor haar twinstigste verjaardag Belgische en internationale kunstenaars uitgenodigd om de stad Aarschot als doek te beschouwen. 

Kaagman zal zaterdag 21 mei om 15.00 bovendien een lezing geven over street art. De expositie loopt van 7 - 31 mei 2016. Voor meer info: http://www.hetgasthuis.be
 Geld en wijn tot kunst verheven


Na alle joligheid van Koningsdag werd het weer eens tijd om het te hebben over de serieuzere zaken des levens. Art Kitchen heeft daarom op 29 april een mooi programma georganiseerd over kunst, geld en wijnen. Onder het genot van een hapje en glaasje, dat dan weer wel.

U kunt nog steeds een kijkje nemen in Art Kitchen om een rekening te openen bij de Kunst Reserve Bank, een abonnement te nemen op het heerlijke brood van Mama / Concept of Life en voor verrukkelijke Italiaanse wijnen. 

Een overzicht van het event:

wijnevent Rob [jpg]
Presentatie over het monetaire experiment van de Kunst Reserve Bank
Ron Peperkamp geeft toelichting op dit bijzondere project van kunstenaars en economen. http://www.kunstreservebank.nl


wijnevent harry [jpg]

Art et Vin door Harry Ruhé
Presentatie over de wijnen, flessen en etiketten van kunstenaars. http://www.multiples.nl

wijnevent vrbril [jpg]
Geoffrey Lillemon
De Amerikaanse mediakunstenaar presenteert nieuw werk. Duik een fles wijn in met behulp van een VR-bril. http://www.geoffreylillemon.com

wijnevent cecilia [jpg]

Wijnproeverij La Porrocchiale  

Cecilia Beltrami van het Italiaanse wijnhuis La Porrocchiale werkt veel met kunstenaars samen, waaronder Geoffrey Lillemon. http://www.laparrocchiale.com

Deze wijnen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Art Kitchen:
Pinot Grigio [jpg]
Pinot Grerio

Licht, helder, stro-gele kleur. Het bouquet is subtiel, maar toch duidelijk, fruitig en doet denken aan groene of gouden appels. Evenwichtige, elegante smaak.
Pinot Nero Rosè [jpg]
Pino Nero Rose
Mooie roze kleur met heldere lichte tonen. Subtiele, delicate geur met hints van rozenblaadjes en fruit. De smaak is fris, makkelijk drinkbaar, levendig.

Chardonnay [jpg]
Chardonnay
Mooie gele Paglierino kleur. Geur van bloemen met langdurige hints van mediterraan fruit. De smaak is zacht en vol, licht geroosterd en past goed in de structuur van de wijn.

Barbera [jpg]
Barbera
Dikke kersenrode kleur. De geur geeft hints van rode vruchten. De smaak is droog, rijk met licht tannine en levendig.

Cabernet Sauvignon [jpg]
Cabernet Sauvignon
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. De aroma's zijn intens fruitig met hints van kersen en violet. De smaak is droog, fruitig, vol, licht zuur, en is sprankelend.


wijnevent brood [jpg]

Brood van Mama / Concept Of Life
Tijdens de wijnproeverij was er heerlijk brood te proeven van Mama / Concept Of Life. Art Kitchen levert elke zaterdag brood van deze ambachtelijke bakkerij. Dus smaakt het naar meer? Schrijf je in voor een broodabonnement. https://www.facebook.com/MAMAConceptOfLife

MAMA de bakkerij [jpg]    Brood van MAMA [jpg]

Patisserie
Na de wijnproeverij bood bakkerij MAMA / Concept Of Life ook nog eens heerlijke patisserie aan. 


ArtKitchen Gallery
Hemonylaan 6a
1074 BE Amsterdam
020 6223422 / 0622803829
Project
Art of Living, Inc. Strippenkaart
Amsterdam Sixties Tour
Lees verder
Tentoonstelling
Hein de Kort
Hein de Kort is een begrip en niet alleen onder Parool-lezers en stripfanaten maar nu ook voor het kunstpubliek. In een tekenstijl die uit duizenden herkenbaar is, weet hij alledaagse, vaak complexe gebeurtenissen op geestige wijze in een enkel pakkend beeld te vatten. Artkitchen gallery gaat voor het eerst een geheel andere kant van zijn kunstenaarschap tonen. Geen strips, geen illustraties maar kleurrijke wandobjecten van karton. Anders gezegd: Modern Roadkill vanaf zaterdag 7 november 2015. De expositie zal om 16.00 uur officieel geopend worden. Daarnaast bent u van harte uitgenodigd voor de finissage: Op 29 november vanaf 17.00 uur t/m 19.00 uur in aanwezigheid van Hein de Kort, met een muzikale omlijsting van Sleep Gunners (zoals Hein de pen beroert, beroeren zij de gitaren). Hein de Kort: Modern Roadkill Vanaf zaterdag 7 november t/m zondag 29 november 2015 openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13.00 t/m 18.00 uur.
Lees verder
Nieuws
4 maart 2016
Kaagman op Street Art expo in Italië
Het werk Dr Rat van Hugo Kaagman zal de komende maanden te zien in het Italiaanse Bologna. Daar organissert Palozzo Pepoli de tentoonstelling Street Art - Banksy & Co, die te zien is van 18 maart tot en met 26 juni 2016. Kijk voor meer info op http://www.genusbononiae.it/mostre/street-art-bansky-co-larte-allo-urbano/
Lees verder