De kredietcrisis en wijn tot kunst verheven

Na alle joligheid van Koningsdag, wordt het weer tijd om het te hebben over de serieuzere zaken des levens. Art Kitchen heeft daarom op 29 april een mooi programma samengesteld over kunst, geld en wijnen. Onder het genot van een hapje en glaasje, dat dan weer wel.

We nodigen u graag uit om hieraan deel te nemen op vrijdag 29 april in Art Kitchen gallery. Het programma ziet er als volgt uit:  

16:00 uur:  Inloop

Munt KNB [jpg]
17:00 uur:  Presentatie over het monetaire experiment van de Kunst Reserve Bank

Ron Peperkamp geeft toelichting op dit bijzondere project van kunstenaars en economen.(http://www.kunstreservebank.nl/)

17:30 uur:  Art et Vin door Harry Ruhé

Presentatie over de wijnen, flessen en etiketten van kunstenaars.(http://www.multiples.nl/)


18:00 uur: Geoffrey Lillemon

De Amerikaanse mediakunstenaar presenteert nieuw werk. 

Geoffrey [jpg]

(http://www.geoffreylillemon.com/)

18:30 uur:  Wijnproeverij La Porrocchiale  

Cecilia Beltrami van het Italiaanse wijnhuis La Porrocchiale werkt veel met kunstenaars samen, waaronder Geoffrey Lillemon.(http://www.laparrocchiale.com/)

De wijnen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Art Kitchen. De volgtende wijnen komen aan bod:

Pinot Grigio [jpg]
Pinot Grerio

Licht, helder, stro-gele kleur. Het bouquet is subtiel, maar toch duidelijk, fruitig en doet denken aan groene of gouden appels. Evenwichtige, elegante smaak.


Pinot Nero Rosè [jpg]
Pino Nero Rose
Mooie roze kleur met heldere lichte tonen. Subtiele, delicate geur met hints van rozenblaadjes en fruit. De smaak is fris, makkelijk drinkbaar, levendig.


Chardonnay [jpg]
Chardonnay

Mooie gele Paglierino kleur. Geur van bloemen met langdurige hints van mediterraan fruit. De smaak is zacht en vol, licht geroosterd en past goed in de structuur van de wijn.

Barbera [jpg]
Barbera
Dikke kersenrode kleur. De geur geeft hints van rode vruchten. De smaak is droog, rijk met licht tannine en levendig.


Cabernet Sauvignon [jpg]

Cabernet Sauvignon
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. De aroma's zijn intens fruitig met hints van kersen en violet. De smaak is droog, fruitig, vol, licht zuur, en is sprankelend.Brood van Mama / Concept Of Life

Tijdens de wijnproeverij biedt Mama / Concept Of Life heerlijk brood aan. Art Kitchen levert elke zaterdag brood van deze ambachtelijke bakkerij. Dus smaakt het naar meer? Schrijf je dan 29 april in voor een broodabonnement.(https://www.facebook.com/MAMAConceptOfLife)

MAMA de bakkerij [jpg]Brood van MAMA [jpg]


Patisserie

Aansluitend de wijnproeverij biedt bakkerij MAMA / Concept Of Life ook nog eens heerlijke patisserie aan. 


Vrijdag 29 april vanaf 16.00 uur is er dus genoeg te proeven, te zien, te horen en te voelen in Art Kitchen. Elk zintuig komt aan bod!

 

Open: woensdag t/m zaterdag van 13.00 t/m 18.00 uur

ArtKitchen Gallery
Hemonylaan 6a
1074 AW Amsterdam
020 6223422 / 0622803829
Project
Art of Living, Inc. Strippenkaart
Amsterdam Sixties Tour
Lees verder
Tentoonstelling
Hein de Kort
Hein de Kort is een begrip en niet alleen onder Parool-lezers en stripfanaten maar nu ook voor het kunstpubliek. In een tekenstijl die uit duizenden herkenbaar is, weet hij alledaagse, vaak complexe gebeurtenissen op geestige wijze in een enkel pakkend beeld te vatten. Artkitchen gallery gaat voor het eerst een geheel andere kant van zijn kunstenaarschap tonen. Geen strips, geen illustraties maar kleurrijke wandobjecten van karton. Anders gezegd: Modern Roadkill vanaf zaterdag 7 november 2015. De expositie zal om 16.00 uur officieel geopend worden. Daarnaast bent u van harte uitgenodigd voor de finissage: Op 29 november vanaf 17.00 uur t/m 19.00 uur in aanwezigheid van Hein de Kort, met een muzikale omlijsting van Sleep Gunners (zoals Hein de pen beroert, beroeren zij de gitaren). Hein de Kort: Modern Roadkill Vanaf zaterdag 7 november t/m zondag 29 november 2015 openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13.00 t/m 18.00 uur.
Lees verder
Nieuws
4 maart 2016
Kaagman op Street Art expo in Italië
Het werk Dr Rat van Hugo Kaagman zal de komende maanden te zien in het Italiaanse Bologna. Daar organissert Palozzo Pepoli de tentoonstelling Street Art - Banksy & Co, die te zien is van 18 maart tot en met 26 juni 2016. Kijk voor meer info op http://www.genusbononiae.it/mostre/street-art-bansky-co-larte-allo-urbano/
Lees verder