Galerie A (1976-2016)

Te zien van 17 januari t/m 21 februari 2016

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie Galerie A (1976- 2016) op zondag 17 januari om 16:00 uur in ArtKitchen Gallery.

In de herfst van 1975 besloot Harry Ruhé om een galerie te openen in Amsterdam. Hij vond een klein winkeltje aan de Amstel vlakbij de Magere Brug. Omdat de ruimte niet erg groot was, zocht Ruhé naar een korte naam voor zijn expositieruimte en noemde deze bondig ‘A’. 

Op 17 januari 1976, op de dag af veertig jaar geleden, vond de opening van FluxShow plaats, een tentoonstelling georganiseerd in nauwe samenwerking met George Maciunas.

Het karakter van de galerie is in de afgelopen veertig jaar veranderd: geen maandelijkse exposities meer, maar tal van evenementen onder de vlag van de CultClub. Deze informele en feestelijke bijeenkomsten organiseert Harry Ruhé samen met Jeannette Dekeukeleire.

In de tentoonstelling die op 17 januari begint, zal werk te zien zijn van 40 kunstenaars uit binnen- en buitenland waarmee Galerie A de afgelopen jaren gewerkt heeft. Onder wie: Joseph Beuys, Günter Brus, Willem de Ridder, Reiner Ruthenbeck, Paul Sharits en Ben Vautier.

Galerie A [jpg]Endre Tót & Galerie A, Amstel 262, 1976

Rotterdam Contemporary

artKitchen is van 10 t/m 14 februari vertegenwoordigd op Rotterdam Contemporary 2016. In onze stand zal werk getoond worden van Pet van de Luijtgaarden, Hugo Kaagman, Hein de Kort en Cedric Laquieze. 
Kijk voor meer info over Rotterdam Contemporary op http://www.rcartfair.com

Project
Art of Living, Inc. Strippenkaart
Amsterdam Sixties Tour
Lees verder
Tentoonstelling
Hein de Kort
Hein de Kort is een begrip en niet alleen onder Parool-lezers en stripfanaten maar nu ook voor het kunstpubliek. In een tekenstijl die uit duizenden herkenbaar is, weet hij alledaagse, vaak complexe gebeurtenissen op geestige wijze in een enkel pakkend beeld te vatten. Artkitchen gallery gaat voor het eerst een geheel andere kant van zijn kunstenaarschap tonen. Geen strips, geen illustraties maar kleurrijke wandobjecten van karton. Anders gezegd: Modern Roadkill vanaf zaterdag 7 november 2015. De expositie zal om 16.00 uur officieel geopend worden. Daarnaast bent u van harte uitgenodigd voor de finissage: Op 29 november vanaf 17.00 uur t/m 19.00 uur in aanwezigheid van Hein de Kort, met een muzikale omlijsting van Sleep Gunners (zoals Hein de pen beroert, beroeren zij de gitaren). Hein de Kort: Modern Roadkill Vanaf zaterdag 7 november t/m zondag 29 november 2015 openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13.00 t/m 18.00 uur.
Lees verder
Nieuws
23 juni 2015
Make Love Not War
#  Hennepplanten komen tot bloei in oorlogshelmen
# Flower Power is Amsterdam!

Het treinverkeer heeft altijd een belangrijke rol in de oorlog gespeeld. Met deze installatie laten we een ander beeld aan de voorbijganger en bezoeker zien. Van de Luijtgaarden gedenkt alle oorlogsdoden in de presentatie MAKE LOVE NOT WAR.
Lees verder