Hommage Ben Patterson
publiek Patterson Lick Piece

Op 25 juni is Ben Patterson op 82-jarige leeftijd overleden. In ArtKitchen werd zaterdag 16 juli samen met Galerie A een hommage aan Patterson gehouden.


Patterson was een belangrijk vertegenwoordiger van de Fluxus-beweging. Hoewel hij wereldwijd bekendheid heeft verworven, is Patterson in Nederland pas de laatste jaren bekend geworden door de Fluxus revival. De Fluxus-beweging heeft de laatste jaren onder de kunststudenten meer waardering gekregen.


Ben Patterson nam onder meer deel aan het historische Fluxus festival in Wiesbaden in september 1962. In 2003 deed hij mee aan het Centraal Fluxus Festival in Utrecht.
In december 2012 was Patterson gast van de CultClub. Een foto van zijn Lick Piece met blote dame verscheen over twee pagina’s in de Volkskrant.


Ben Patterson was naast een bijzonder kunstenaar, een goede vriend. Daarom is besloten om een hommage aan hem te brengen in de vorm van een tentoonstelling van één dag, met werk uit verschillende perioden.


Ook is er een film vertoond uit 2012, die gemaakt is ter gelegenheid aan het feit dat het toen vijftig jaar geleden was dat het eerste grote Fluxus festival in Wiesbaden plaatsvond. Ben Patterson speelde bij de organisatie in 2012 een grote rol. De CultClub was er vier maanden lang met een FluxShop vertegenwoordigd.


English:


On June 25 our friend Ben Patterson passed away.Patterson can be considered as one of the ‘founders’ of Fluxus. His compositions were performed during concerts all over the world. Patterson participated in the first Fluxus festival in Wiesbaden in September 1962.


In 2003 he took part in the Centraal Fluxus Festival in Utrecht, organized by Willem de Ridder and Harry Ruhé.


In December 2012 Patterson was the guest of the CultClub, where his LickPiece was performed during a Fluxus Dinner; the photo of a naked lady covered with cream was published over two pages in De Volkskrant.


On Saturday July 16, Jeannette Dekeukeleire and Harry Ruhe will bring an hommage to this important artist with a one-day-exhibition (with FluxShop), a film, and events.


HOMMAGE BEN PATTERSON
Zaterdag 16 juli 2016, artKitchen gallery, 13.00 -18.00 uur.
Tel. 020-6223422 / 020 6714087 - 
info@artkitchen.nl / h.ruhe9@upcmail.nl

Back