OPENINGSTIJDEN

ArtKitchen dit weekend gesloten

Vanwege Goede Vrijdag en Pasen is artKichen gallery gesloten van vrijdag 30 maart t/m dinsdag 3 april. 


EVENT
Vrijdag 19 januari nieuwjaarsborrel

Tot wanneer je officieel iemand de beste wensen mag doen weten we eigenlijk niet. En zeg nou zelf, best raar dat daar regels voor zijn. Wij wensen al onze ArtKitchen-vrienden nog steeds een prachtig 2018, ongeacht wat anderen daar over denken. En dat zullen we vrijdag 19 januari ook kenbaar maken tijdens onze nieuwjaarsborrel in ArtKitchen. Vanaf 16.00 uur mag er gewenst en geproost worden. Wees welkom.

NIEUW IN DE WEBSHOP

Rob Scholte en Francois van der Linde

In onze webshop zijn nu werken van Rob Scholte en Francois van der Linde toegevoegd. Kijk hier voor alle nieuwe werken.

Rob Scholte - Golden Horizon
Rob Scholte - Golden Horizon
Francois van der Linden - Ring
Francois van der Linden - Ring

Feestdagen

Gewijzigde openingstijden 

Tijdens de feestdagen is ArtKitchen Gallery gesloten. We hopen je graag weer te zien in 2018. In de tussentijd kun je altijd terecht in onze webshop. 


EVENT
Beurs van Bijzondere Uitgevers
10 december 2017 | Paradiso, Amsterdam
ArtKitchen is deelnemer met werk van onder andere Paradiso-oprichter Willem de Ridder.
Read more

KITCHEN
Dineren in de galerie
24 november om 19.00 uur
Aanstaande vrijdag 24 november 2017 om 19.00 organiseren we weer een diner in de galerie ter gelegenheid van de expositie van SERVAAS. Op het menu staat Vis v/d dag bereid door onze chefkok Pepi Mensink. Kosten voor het diner zijn 25 euro.
U kunt reserveren t/m woensdag 22 november via info@artkitchen.nl.


Zaterdag 14 oktober
Antwerp Academy Art Book Fair

ArtKitchen staat aankomende zaterdag 14 oktober op de Antwerp Academy Art Book Fair. Deze boekenbeurs wordt gehouden op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Onze stand zal in het teken staan van Willem de Ridder, Fluxus en Punk.

De beurs is te bezoeken van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk op de site van Antwerp Academy Art Book Fair voor meer informatie: aaartbookfair.be.


Expositie Willem de Ridder verlengd
Tentoonstelling is een week langer te bezoeken
De expositie rondom de publicatie van The Adventures of Willem de Ridder is wegens succes met een week verlengd. De laatste mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken zal nu op zaterdag 14 oktober zijn.

Kaagman expo in de Cacaofabriek
Kaagmania
Tijdens het hiphopfestival Urban Matterz is in de Cacaofabriek in Helmond de tentoonstelling Kaagmania te bezoeken. Hugo Kaagman is een grondlegger van de graffitikunst in Nederland en tijdens deze tentoonstelling zijn veel werken te zien uit zijn beginperiode als graffiti-artiest. De opening van Kaagmania vindt plaats op 3 september om 15.00 uur.
Kaagmania


artKitchen in september op twee boekenbeurzen
WIELS en Unseen
ArtKitchen Gallery staat in september op twee boekenbeurzen. Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september kunt u ons vinden in Brussel tijdens de WIELS Art Book Fair. Op de boekenbeurs van UNSEEN heeft ArtKitchen ook een stand. Deze fotografiebeurs vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 24 september.

Cultclub met brood als thema
Cultclub-avond zaterdag 1 juli komt te vervallen

De Cultclub-avond Pain Brut van aanstaande zaterdag komt helaas te vervallen. Iedereen die een reservering heeft gemaakt, zal het bedrag zo snel mogelijk teruggestort krijgen op hun rekening. Onze excuses voor het ongemak.


Selfiewall door Hugo Kaagman in Diever
Onthulling vrijdag 23 juni om 14.00 uur

Op vrijdag 23 juni om 14.00 uur zal in het Drentse Diever de door Hugo Kaagman gemaakte selfiewall op feestelijke wijze onthuld worden.

De presentatie start in de aula van de school Stad en Esch Diever, waar leerlingen van 3 TL en 3 HAVO, vertellen over hun kunstwerken, die ze samen met de kunstenaar hebben gemaakt. Daarna gaan we lopend naar de Brink voor de onthulling van de Selfiewall.

Read more

Signed copies exclusief bij artKitchen
Hugo Kaagman - Stencil King & Laser 3.14 - Are you reading me?
Hugo Kaagman - Stencil King
Hugo Kaagman - Stencil King
Laser 3.14 - Are you reading me?
Laser 3.14 - Are you reading me?

Twee boeken, twee grootmeesters in de street art en voorzien van hun krabbel. De gesigneerde exemplaren van Hugo Kaagman - Stencil King en Laser 3.14 - Are you reading me? zijn nu exclusief verkrijgbaar bij artKitchen Gallery voor slechts € 19,90.Galerie op Bevrijdingsdag gesloten
De galerie is vrijdag 5 mei in verband met Bevrijdingsdag gesloten.

TINKEBELL. in Concordia
How on earth should this be art?

Vanaf 8 april is in Concordia in Enschede de expositie How on earth should this be art? te bezoeken. Gastcurator TINKEBELL. speelt bij deze tentoonstelling met de vraag wanneer iets als kunst benoemd mag worden met werk van Tessa Hendriks, Daan Samson, Koen Vanmechelen, Jeroen Jongeleen, Circus Engelbregt, Sjef Meijman, Rob Scholte, Moritz Ebinger en TINKEBELL..

artKitchen is ook aanwezig in Enschede met een boekwinkel. De tentoonstellingscatalogus is tevens verkrijgbaar bij ons in de galerie in Amsterdam voor EUR 20 en EUR 25 voor een gesigneerd exemplaar.

De expositie loopt nog t/m 2 juli 2017. Voor meer info kunt u terecht op de website van Concordia.


Koe in de Kunst
Idiots en Kaagman in het Gorcums Museum
Hugo Kaagman en het kunstenaarsduo Idiots doen mee aan de tentoonstelling De Koe in de Kunst in het Gorcums Museum. De expositie is te bezoeken van 8 april t/m 10 september en laat een mooi overzicht zien van hoe het nieuwsgierige dier als onderwerp wordt gebruikt in de kunst door de eeuwen heen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Gorcums Museum.

Hugo Kaagman verfraait afvalbakken in de Pijp

Graffiti-kunstenaar Hugo Kaagman heeft twee afvalbakken aan het Sweelinckpleintje in De Pijp met zijn spuitbussen onder handen genomen. Wat eerst grauwe stalen constructies waren, zijn nu twee opvallende en sierlijke straatobjecten geworden.


De kunstwerken van Kaagman zijn aangebracht in het kader van het project 'De Schone Pijp', waarbij de overlast van straatvuil moet worden aangepakt. Doordat de afvalbakken nu zo opvallend zijn, kan de gebruiker niet meer om de bakken heen.


Kaagman omschrijft het Sweelinckpleintje als een beetje Afrika in de Pijp, omdat de afvalbakken dezelfde functie hebben als een waterput in Afrika, namelijk die als ontmoetingsplek.


NU IN DE GALERIE

Jan Roeland: schilderijen, tekeningen en zeefdrukken

Rol II, Jan Roeland. Olieverf, 1969, 120 x 60 cm.

In artKitchen zijn momenteel een aantal bijzondere werken te zien van de vorig jaar overleden kunstenaar Jan Roeland.

Met olieverf op het doek versimpelde Jan Roeland (1935-2016) de vormen van alledaagse objecten als hamers en tafels zodat er een spanning tussen abstractie en figuratie ontstaat. Naast schilderijen hangen in artKitchen ook enkele tekeningen en zeefdrukken.

 

Jan Roeland won in 1998 de Sandberg Prijs en zijn werk is onder andere opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Schiedam.

 

Een overzicht van alle werken van Jan Roeland bij artKitchen kunt u hier vinden.
NIEUW IN ARTKITCHEN

Lady Sculpture van Joost van den Toorn

Joost van den Toorn - Lady Sculpture

Lady Sculpture van de beeldhouwer Joost van den Toorn (1954) is nu verkrijgbaar bij artKitchen.

Van den Toorn gebruikt regelmatig gevonden of gekochte voorwerpen in zijn werk. Hij veranderde de borstjes van dit op een rommelmarkt aangeschafte pin-upbeeldje in fallussen en goot het beeldje in brons. 'De pin-up is een mannelijke uitvinding. Door de fallussen werd het een koekje van eigen deeg en weet niemand er meer raad mee.' De kunstenaar plaatst hiermee ook een kritische noot bij de waarde die seksualiteit tegenwoordig lijkt te hebben voor onze identiteit.

Deze multiple in porselein is in opdracht van het Kröller-Müller Museum gemaakt in een oplage van 50. Het beeldje is hier te bestellen voor € 250,-.


SuperArtMarket tot 7 januari in artKitchen
Bert TeunissenUit 'Slow Happiness' door Bert Teunissen
Nu het einde van het jaar weer in het zicht is, wordt traditiegetrouw Art Kitchen Gallery omgebouwd tot SuperArtMarket, de enige supermarkt die kunst onder de categorie levensmiddelen schaart. Vanaf 9 december tot 7 januari kunt u hier terecht als u op zoek bent naar een origineel kerstcadeau.

In de SuperArtMarket is werk te vinden van onder andere Janine Schimkat, Yoko Ono, Bert Teunissen, The Idiots, Cedric Laquize, Uli, Silvia Steiiger, Narita Tadaaki en Pet van de Luijtgaarden.

Read more

Art Kitchen op WIELS Art Book Fair

Van 9 t/m 11 september zal ArtKitchen deelnemen aan de WIELS Art Book Fair 2016 in Brussel. Op de beurs bieden kunstenaars, galleries, uitgevers en verzamelaars hun artistieke drukwerk aan in het Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS.

ArtKitchen zal enkele specials van haar eigen editions presenteren in Brussel. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan de thema's seks en underground. ArtKitchen heeft een grote collectie underground erotische magazines opgebouwd die uitgebracht zijn van 1954 tot heden. Het medium leent zich bij uitstek om de veranderende seksuele moraal weer te geven.


Bezoekinformatie 

WIELS Art Book Fair 2016
WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst
Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel

Toegang is gratis

Vrijdag 9 september: 18:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10 september: 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11 september: 11:00 -18:00 uur

zie ook: http://www.wiels.org/nl/events/885/WIELS-ART-BOOK-FAIR-2016


Augustus: zomerstop en expo rondom Gay Pride

artKitchen gallery is van woensdag 3 augustus t/m woensdag 24 augustus alleen geopend op afspraak. Via info@artkitchen.nl kunt u een afspraak maken.


Gelijktijdig is in de galerie een thema-expositie te bezoeken die aansluit bij de EuroPride 2016, de internationale versie van de Gay Pride die momenteel in Amsterdam gehouden wordt. In artKitchen hangen tijdens dit evenement werken van onder meer Matthias Hermann en Robert Jasper Grootveld.


Vanaf 25 augustus kunt u weer onaangekondigd binnen komen wandelen. Tot die tijd wensen wij u alvast een ontspannen en een zo zonnig mogelijke zomer toe!


Hommage Ben Patterson
Ben Patterson

Op 25 juni is Ben Patterson op 82-jarige leeftijd overleden. In ArtKitchen werd zaterdag 16 juli samen met Galerie A een hommage aan Patterson gehouden.


Ben Patterson nam onder meer deel aan het historische Fluxus festival in Wiesbaden in september 1962. In 2003 deed hij mee aan het Centraal Fluxus Festival in Utrecht.


Patterson was een belangrijk vertegenwoordiger van de Fluxus-beweging. Hoewel hij wereldwijd bekendheid heeft verworven, is Patterson in Nederland pas de laatste jaren bekend geworden door de Fluxus revival. De Fluxus-beweging heeft de laatste jaren onder de kunststudenten meer waardering gekregen.


In december 2012 was Patterson gast van de CultClub. Een foto van zijn Lick Piece met blote dame verscheen over twee pagina’s in de Volkskrant.

Read more

Stencil King naar Aarschot
Read more