Lezing Idiots in de galerie
Kunst en taxidermie
  • Donderdag 11 mei 
  • 17.00 - 19.00 uur 
  • in ArtKitchen Gallery
In artKitchen Gallery kunt u momenteel terecht voor de expositie van de Idiots. De werken van het kunstenaarsduo Afke Golsteijn en Floris Bakker zijn stuk voor stuk blikvangers en roepen door het gebruik van opgezette dieren flink wat emoties op.

Donderdag 11 mei zullen de kunstenaars u meer duiding en context geven over hun werk. Wat zijn dit voor een sprookjes? Waar komen deze dieren vandaan en hoe zijn de ontwerpen tot stand gekomen waardoor deze een tweede leven hebben gekregen?

We nodigen u van harte uit om te luisteren naar de antwoorden op deze vragen en meer in artKitchen Gallery. De lezing begint donderdag om 17.30 uur. Vanaf 17.00 zijn de deuren geopend
.

Experiment stop na vijf jaar
De laatste uren van de Kunst Reserve Bank

  • Afsluiting Kunst Reserve Bank
  • in ArtKitchen Gallery 
  • Zondag 30 april 
  • 12:00 - 24.00 uur 

Nog een paar dagen en dan zit het vijfjarig experiment van de Kunst Reserve Bank erop. Op zondag 30 april tellen we vanaf 12 's middags in ArtKitchen Gallery af naar het officiŽle einde van dit bijzondere financiŽle experiment om 12 uur 's nachts. Om 16.00 uur wordt hier ook de laatste serie munten van Zoro Feigl gepresenteerd. Wie een munt van deze veelgeprezen kunstenaar koopt, kan meteen meedoen aan de grote uitverkoop van de bank. Alle resterende munten van o.a. Erik van Lieshout, John KŲrmeling, GabriŽl Lester en Ted Noten gaan namelijk weg voor de helft van de prijs!Read more

Andries de Marez Oyens en Chris Heijens: Digital Desserts

Finissage Digital Desserts,  Andries de Marez Oyens en Chris Heijens.

Vrijdag 30 maart, 17.00 uur - 19.00 uur.

WAT Kunstenaars Andries de Marez Oyens en Chris Heijens vertellen over hun werk tijdens de afsluiting van Digital Desserts.
WAAR artKitchen Gallery, Hemonylaan 6a, Amsterdam.
WANNEER Vrijdag 31 maart 2017, 17.00 - 19.00 uur.

Helaas is het einde van Digital Desserts alweer in zicht: zaterdag 1 april is de laatste kans dat u de tentoonstelling kunt bezoeken. Een dag eerder, op vrijdag 31 maart van 17.00 tot 19.00 uur, zullen we de expositie op feestelijke wijze afsluiten en zullen de kunstenaars aanwezig zijn om te vertellen over hun werk.

Over de expositie

Vanaf zaterdag 11 maart t/m zaterdag 1 april kunt u in artKitchen getuige zijn een sterk staaltje technologie met een maatschappijkritische inhoud. Digital Desserts is een expositie die bestaat uit vijf installaties van de kunstenaars en ontwerpers Chris Heijens en Andries de Marez Oyens. De twee zullen daarnaast ook een multiple presenteren.
Read more

SuperArtMarket

9 december 2016 - 7 januari 2017

Nu het einde van het jaar langzaam in zichtkomt, wordt traditiegetrouw de galerie Art Kitchen omgebouwd tot SuperArtMarket: de enige supermarkt die kunst als een levensmiddel ziet. Vanaf 9 december tot 7 januari kunt u hier terecht voor als u bijvoorbeeld nog op zoek bent voor een origineel kerstcadeau.

In de SuperArtMarket vind u werk van onder andere Janine Schimkat, Bert Teunissen, Cedric Laquize, Uli, Narita Tadaaki en Pet van de Luijtgaarden.