EXPO 29/09/18 - 20/10/18

ANDRIES DE MAREZ OYENS 

Bla bla, video-installatie vijf monitoren, Andries de Marez Oyens, 2018.
Bla bla, video-installatie vijf monitoren, Andries de Marez Oyens, 2018.
Vanaf zaterdag 29 september zal in artKitchen een expositie met installaties van Andries de Marez Oyens te zien zijn. Je bent van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. Aanvang: 17.00 uur.
Read more

vrijdag 21/09/18 - zondag 23/09/18
BOOK MARKET UNSEEN AMSTERDAM 2018

ArtKitchen/De Cultclub zal dit jaar 1 van de 76 onafhankelijke uitgevers zijn die dit jaar deelnemen aan de boekenbeurs van de UNSEEN photo fair. De beurs wordt zoals elk jaar op het Westergasterrein in Amsterdam gehouden en is te bezoeken van vrijdag 21 september t/m zondag 23 september.

Dit jaar is bij de stand van artKitchen veel bijzonder vinyl te vinden. Daarnaast hebben we uiteraard ook fotoboeken met als thema Amsterdam.


zaterdag 08/09/18 - zondag 09/09/2018
ARTKITCHEN OP WIELS ART BOOK FAIR 2018

ArtKitchen Gallery zal ook dit jaar deelnemen aan de WIELS Art Book Fair. De beurs vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 november en is geopend tussen 11.00 en 18.00 uur.

Het Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS organiseert voor de vierde keer de WIELS Art Book Fair waarbij kunstenaars, uitgevers en verzamelaars hun kunstboeken, kunstenaarsboeken, fotoboeken, catalogi, tijdschriften en ander artistiek drukwerk aanbieden aan het publiek.

WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst
Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel
Gratis toegang


EXPO
Kaagman Intens
24 mei t/m 30 juni

Vanaf donderdag 24 mei is in artKitchen Gallery in Amsterdam de solotentoonstelling van Hugo Kaagman Kaagman Intens te zien. De tentoonstelling toont zijn nieuwe werk, maar is tevens retrospectief. Kaagman heeft het allemaal: punk, reggae, politiek, geometrie en een goed gevoel voor humor en kleur. Hiermee levert hij ironische wijze commentaar op politieke en hedendaagse gebeurtenissen.

Hugo Kaagman staat bekend als pionier van de stencilkunst. De levensgrote sjablonen die hij eind jaren Ď70 maakte, vormen de bakermat van de wereldwijde street art-beweging. In zijn studiejaren maakte hij deel uit van een creatieve groep binnen de Amsterdamse punk- en kraakbeweging. Samen met Diana Ozon en graffiti artiest Dr. Rat richtte hij het fanzine de Koekrant en de punkclub DDT 666 op voordat hij zich vol op street art stortte.


Begin jaren Ď90 volgden talloze grote opdrachten: een muurschildering van de luchthaven Schiphol in 1993, het spuiten van negentien vliegtuigen voor British Airways ook in dat jaar en een muurschildering voor het nieuwe Nederlandse consulaat in Sint-Petersburg in 1998.

Hugo Kaagman heeft recentelijk nog een grote muurschildering van 4x40 meter gemaakt in de nieuwe fietsenstalling aan de Gerard Doustraat in de Amsterdamse Pijp. De officiŽle opening vond zaterdag 26 mei plaats. Komende maand begint Kaagman aan een nieuw kunstproject in de buurt: het beschilderen van het GEB-huisje op het Hemonyplein.

De expositie loopt t/m 30 juni en is elke week van woensdag t/m zaterdag tussen 13.00 en 18.00 uur te bezoeken. 

Read more

EXPO
Mark Schalken: We want it darker
6 april - 4 mei 2018

Na zijn fotografieproject Polderlichaam op het FotoFestival Naarden in 2015, keert Mark Schalken terug naar de meest sensuele kunstvorm die er voor hem bestaat: tekenen met inkt.

Officiele opening

We willen je van harte uitnodigen voor de opening van de tentoonstelling van Mark Schalken We want it darker. De opening zal plaatsvinden op 6 april van 17.00 tot 19.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar.

Read more

EXPO
Jan Henderikse: Multiples


In ArtKtichen Gallery wordt voor drie weken het werk van Zero-kunstenaar Jan Henderikse tentoongesteld. Momenteel is in het Stedelijk Museum Schiedam een grote overzichtstentoonstelling van Jan Henderikse te bezoeken: Alles en Niets. In artKitchen kun je terecht voor kleiner werk van deze kunstenaar in de vorm van multiples, maar ook unieke werken.

Te zien t/m zaterdag 31 maart.

Unieke kans

Tijdens de tentoonstelling hebben we een aantal kleine werken van Jan Henderikse voor een kleine prijs: slechts 250 euro. Deze werken met Jan's befaamde kurken zijn geen multiples, maar het betreffen variaties. Een unieke aanbieding voor unieke werken. Ons advies: wees er gauw bij voordat ze weg zijn.

KATRIN MAURER
In ArtKitchen wordt momenteel werk tentoongesteld van Katrin Maurer, Diana Scherer, Rob Scholte en Tim Benjamin. De expositie is te bezoeken t/m zaterdag 24 februari.
Katrin Maurer

KERST
SuperArtMarket
9 december 2017 - 13 januari 2018
Monika Dahlberg
Monika Dahlberg
Hugo Kaagman
Hugo Kaagman
Read more

Eerbetoon aan business art kunstenaar

INT. ÉI$H-HANDEL SERVAAS & Zn.ģ
4 november - 2 december 2017

Read more

Boekpresentatie / tentoonstelling
The Adventures of Willem de Ridder
Zaterdag 30 september 2017
Read more

VANAF ZATERDAG IN ARTKITCHEN

Expositie erotische kunst

  • in artKitchen
  • 3 juni - 17 juni 

Buiten is het al warm, maar toch laat artKitchen Gallery de temperatuur verder doen stijgen. Een nieuwe expositie vol erotische kunst laat immers niemand koud. Voor de komende twee weken heeft artKitchen een tentoonstelling samengesteld waarbij diepe verlangens en schoonheid samenkomen in ťťn galerieruimte.

Wij willen u van harte uitnodigen om deze tentoonstelling met erotische kunst te bezoeken. De expositie begint op zaterdag 3 juni en loopt tot zaterdag 17 juni 2017.

Events tijdens de expositie

Opening / midisage
Z
aterdag 10 juni 2017 om 16.30 uur 

Sinds deze week is in artKitchen een tentoonstelling te zien met erotische kunst. De erotische tekeningen van Ed Dukkers hebben de aantrekkingskracht om je tot een stiekeme blik te verleiden.

Maar tot zover het voorspel; artKitchen heeft vanaf aankomend weekend nog meer voor u in petto. Vanaf zaterdag 10 juni begint het tweede gedeelte van de expositie met erotische kunst met werk van onder andere Moritz Ebinger. U bent van harte uitgenodigd voor de opening / midisage vanaf 16.30 uur om het nieuwe werk te bekijken of om slaapkamerinspiratie op te doen.

Afsluiting
Zaterdag 17 juni

Een week later, op zaterdag 17 juni, is de tentoonstelling voor het laatst te bezoeken en sluiten we met een hoogtepunt af. Zo hebben we Moritz Ebingerís verrassingsavond op het programma (voor ons net zoín grote verrassing als voor u). Dat kan alleen maar goed gaan! Wilde Oesters worden verzorgd door de Keuken van het Ongewenst Dier.
Read more

Abattoir Jewellery
Lezing Francois van der Linden
  • Lezing Francois van der Linden
  • in artKitchen Gallery
  • vrijdag 26 mei
  • 17.00 Ė 19.00 uur


U bent van harte uitgenodigd voor de lezing door de talentvolle kunstenaar Francois van der Linden (1993). Wonend in Duitsland en momenteel nog studerend aan de KTM Groningen maakt deze kunstenaar bijzondere sieraden die hij treffend omschrijft als Abattoir Jewellery.

De lezing in artKitchen op vrijdag 26 mei zal om 17.30 uur beginnen. Wij verwelkomen u graag vanaf 17.00 uur.

Hapjes worden geheel in stijl verzorgd door de Keuken van het Ongewenst Dier. Op het menu staat ditmaal zwaan.

Over Francois van der Linden

Als kleine jongen was Van der Linden al aan het spelen, tekenen en schilderen met verschillende materialen om dingen te creŽren die niet in de winkel te koop zijn, maar alleen in zijn hoofd bestaan. Deze verbeeldingen zijn nu realiteit geworden in de vorm van sieraden en worden momenteel in artKitchen Gallery tentoongesteld. De materialen die gebruikt worden mogen op zijn minst bijzonder genoemd worden. Zo gebruikt Van der Linden vlinders, rattenkopjes en zelfs menselijke nekwervels.Lezing Idiots in de galerie
Kunst en taxidermie
  • Donderdag 11 mei 
  • 17.00 - 19.00 uur 
  • in ArtKitchen Gallery
In artKitchen Gallery kunt u momenteel terecht voor de expositie van de Idiots. De werken van het kunstenaarsduo Afke Golsteijn en Floris Bakker zijn stuk voor stuk blikvangers en roepen door het gebruik van opgezette dieren flink wat emoties op.

Donderdag 11 mei zullen de kunstenaars u meer duiding en context geven over hun werk. Wat zijn dit voor een sprookjes? Waar komen deze dieren vandaan en hoe zijn de ontwerpen tot stand gekomen waardoor deze een tweede leven hebben gekregen?

We nodigen u van harte uit om te luisteren naar de antwoorden op deze vragen en meer in artKitchen Gallery. De lezing begint donderdag om 17.30 uur. Vanaf 17.00 zijn de deuren geopend
.

 


Experiment stopt na vijf jaar
De laatste uren van de Kunst Reserve Bank

  • Afsluiting Kunst Reserve Bank
  • in ArtKitchen Gallery 
  • Zondag 30 april 
  • 12:00 - 24.00 uur 

Nog een paar dagen en dan zit het vijfjarig experiment van de Kunst Reserve Bank erop. Op zondag 30 april tellen we vanaf 12 's middags in ArtKitchen Gallery af naar het officiŽle einde van dit bijzondere financiŽle experiment om 12 uur 's nachts. Om 16.00 uur wordt hier ook de laatste serie munten van Zoro Feigl gepresenteerd. Wie een munt van deze veelgeprezen kunstenaar koopt, kan meteen meedoen aan de grote uitverkoop van de bank. Alle resterende munten van o.a. Erik van Lieshout, John KŲrmeling, GabriŽl Lester en Ted Noten gaan namelijk weg voor de helft van de prijs!

Read more

Paasexpositie in artKitchen
Idiots en Francois van der Linden
Ei Rood. Idiots. 2016. Materiaal: Klei, Rossella-buik-preparaat
Ei Rood. Idiots. 2016. Materiaal: Klei, Rossella-buik-preparaat
  • Idiots & Francois van der Linden
  • in ArtKitchen Gallery
  • 17 april - 27 mei 2017

Met Pasen vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan. In ArtKitchen blijven we nog even hangen in de Paas-spirit. Vanaf woensdag 19 april kunt u in artKitchen Gallery een expositie bewonderen waarbij objecten een verrijzenis hebben doorstaan en door de Idiots tot prachtige kunstwerken zijn verheven. De tentoonstelling is te bezoeken tot 27 mei 2017.

Idiots
In artKitchen kunt u terecht voor het werk van het gevestigde kunstenaarsduo Idiots (Afke Golsteijn en Floris Bakker). Een eerste blik naar de werken kan aanvankelijk hard binnenkomen; door het gebruik van opgezette dieren is de associatie met de dood snel gemaakt. Het geleefde dier heeft echter een transformatie doorgaan en is onderdeel geworden van een sculptuur waarbij ook gebruik gemaakt is van glas, textiel en sieraden. Dit resulteert tot een spanning waarbij een morbide object ook heel mooi kan zijn.

Francois van der Linden

Het jonge talent Francois van der Linden studeert momenteel nog aan de KTM Groningen en vanuit Duitsland lift hij driemaal per week naar de academie. Van der Linden maakt sieraden van gevonden dode voorwerpen zoals vlinders, rattenkopjes en zelfs menselijke nekwervels. Van der Linden weet zijn werk uitermate treffend te omschrijven: Abattoir Jewellery.Andries de Marez Oyens en Chris Heijens: Digital Desserts

Finissage Digital Desserts,  Andries de Marez Oyens en Chris Heijens.

Vrijdag 30 maart, 17.00 uur - 19.00 uur.

WAT Kunstenaars Andries de Marez Oyens en Chris Heijens vertellen over hun werk tijdens de afsluiting van Digital Desserts.
WAAR artKitchen Gallery, Hemonylaan 6a, Amsterdam.
WANNEER Vrijdag 31 maart 2017, 17.00 - 19.00 uur.

Helaas is het einde van Digital Desserts alweer in zicht: zaterdag 1 april is de laatste kans dat u de tentoonstelling kunt bezoeken. Een dag eerder, op vrijdag 31 maart van 17.00 tot 19.00 uur, zullen we de expositie op feestelijke wijze afsluiten en zullen de kunstenaars aanwezig zijn om te vertellen over hun werk.

Over de expositie

Vanaf zaterdag 11 maart t/m zaterdag 1 april kunt u in artKitchen getuige zijn een sterk staaltje technologie met een maatschappijkritische inhoud. Digital Desserts is een expositie die bestaat uit vijf installaties van de kunstenaars en ontwerpers Chris Heijens en Andries de Marez Oyens. De twee zullen daarnaast ook een multiple presenteren.
Read more

SuperArtMarket

9 december 2016 - 7 januari 2017

Nu het einde van het jaar langzaam in zichtkomt, wordt traditiegetrouw de galerie Art Kitchen omgebouwd tot SuperArtMarket: de enige supermarkt die kunst als een levensmiddel ziet. Vanaf 9 december tot 7 januari kunt u hier terecht voor als u bijvoorbeeld nog op zoek bent voor een origineel kerstcadeau.

In de SuperArtMarket vind u werk van onder andere Janine Schimkat, Bert Teunissen, Cedric Laquize, Uli, Narita Tadaaki en Pet van de Luijtgaarden.